CA ES

Informació i urgències
977 218 331

ACTUALITAT

Conegui tota l'actualitat de la nostra empresa i el sector.

Buscar per categoria


20 Novembre 2019 a Notícia Guivernau

La importància de reciclar cartutxos de tòner i tinta

A Guivernau Equips ens prenem molt seriosament la conservació del nostre entorn. En el cas de la nostra activitat, aquesta responsabilitat implica ser molt curosos amb la gestió dels consumibles d’impressió per tal de no generar danys al medi ambient. És per això que disposem d’un servei amb tota la infraestructura necessària per garantir un correcte ús i el posterior reciclatge dels cartutxos de tòner i tinta que fan servir els nostres clients.

L’aposta per la sostenibilitat ens fa actuar com a punt de recollida dels elements que han arribat al final de la seva vida útil. Aquesta tasca la realitzem en coordinació amb la Fundación Tragatóner, l’entitat d’àmbit estatal, creada pels principals fabricants, que vetlla per un adequat tractament dels residus d’impressió, plenament adaptat a la llei vigent.

El nostre contenidor específic rep el material de rebuig, compost per tòners buits i pots residuals, així com peces i recanvis derivats del parc de màquines dels nostres clients. Un cop ple, Tragatóner, seguint un model d’economia circular, s’encarrega de la retirada del dipòsit i del seu trasllat a un centre de gestió homologat. Un codi QR assignat permet fer un escrupolós seguiment de tot el procés i disposar posteriorment de complets informes de traçabilitat.

Des del punt de vista legal, cal remarcar una modificació molt important que va entrar en vigor el 15 d’agost del 2018, quan la Unió Europea va incloure els consumibles d’impressió en la categoria d’aparells electrònics. Des de llavors, la denominada normativa RAEES obliga fabricants i importadors a ocupar-se’n de la recollida i posterior tractament eficient. No fer-ho comporta severes multes.

La importància de reciclar cartutxos de tòner i tinta